برگزاری مراسم عزاداری اربعین حسینی (ع)

 

بسمه تعالی

به گزارش معاون فرهنگی حوزه علمیه ریحانه النبی (س) در مورخه 7/8/97 به مناسبت اربعین حسینی (ع) مراسم عزاداری همراه با برنامه های ( تلاوت قرآن ، سخنرانی ، اجرای گروه تواشیح ، دکلمه خوانی ،  اجرای گروه نمایش و تعزیه خوانی توسط طلاب و…) با حضور هیئت های مذهبی سطح شهرو معاونین محترم مرکز مدیریت استان کردستان  با سخنرانی استاد بزرگوار سرکار خانم حلواییان برگزار گردید .

سرکار خانم حلواییان به شرح خطبه های حضرت زینب (س) پرداختند و بیان داشتند که : حضرت زینب (س) در هر سه جایی که مسئله را مطرح می کنند موضوع صحبتشان امام شناسی است یعنی اگر من قرار است به عنوان شیعه آقا امام حسین (ع) عزادار آقا باشم در این ایام فقط باید بدانم موضوعی که در خصوص آن عزاداری میکنم چه چیزی است ؟ آیا صرفا به خاطر اینکه یک خانمی برادر از دست داده ، بچه از دست داده ، برادر زاده از دست داده یا اینکه یک مظلومی مورد ستم واقع شده ، موضوع عزاداری من باید چه چیزی باشد ؟

از این قبیل مصیبت ها در طول تاریخ همیشه بوده است یعنی نمی توانیم منکر آن شویم که نبوده است اینکه مصیبت و عزاداری  امام حسین (ع) ما اصرار داریم که زنده نگه داریم . این که حفظ شده و تا الان ادامه دارد و قلبا می خواهیم که این مبحث عزاداری زنده بماند این است که آن کسی که کشته شده و آن کسی که طرد شده و مورد قبول واقع نشده و علیه او شمشیر کشیده شده او امام است . در همه حوادثی که پیش آمده از ابتدای خلقت بشر هر حادثه ای که پیش آمده است ، در آن حادثه امام نبوده تنها چیزی که باعث شده این واقعه بماند امام است یک نکته جالب این است که شما اصلا روز عاشورا نبوده اید وقایع تاریخی برای شما نقل شده است ولی آن وقایع تاریخی یا سندش مشکل دارد یا اینکه بیان آنقدر نیست که رفع شبهه امروزی کنیم

وی افزود :  آن چیزی که عاشورا را برای ما زنده نگه داشته کلام حضرت زینب (س) است یعنی قدرت خدا در کلام این خانم تجلی پیدا کرده این که می فرمایند عاشورا می مرد اگر حضرت زینب (س) در کربلا نبود آن کلماتی است که حضرت زینب (س) بیان کرد که آینه تمام قد واقعی عاشورا بود .

اولین بحث من در مورد زمانی است که حضرت زینب (س) وارد کوفه می شوند و خطبه را می گویند ابتدا نگاه می کنیم به قومی که حضرت را دعوت کردند در بیانی که از حضرت زینب آمده این افراد را فریب کار معرفی می کند کینه توز اغراق گو معرفی می کند افرادی که هر جا باشند باعث می شوند حق ، باطل شود حق زیر پا برود و از بین برود این خصلت ها ست که باعث می شود همیشه حق در هر قالب و مکانی ظهور پیدا کند .

حضرت زینب (س) وقتی که وارد کوفه می شوند همانطوری که سوار شتر بی جهاز هستند مردم کوفه و مخصوصا زن ها شروع به شیون می کنند و گریه می کنند اینجا امام سجاد (ع) می فرمایند: « شما دارید بر ما گریه می کنید مگر شما همانهایی نبودید که ما را کشتید » یعنی اینکه سیاست و کید شما و نوع افکار شما اساس خانواده است آن مرد می توانست نرود اگر تو به عنوان یک زن تامینش می کردی می توانست نگاهش به امام یه نگاه دیگری باشد ولی تو باعث شدی که به سمت دنیا برود .

بعدحضرت زینب (س)  شروع به سخنرانی می کند و ابتدای سخنش با حمد و سپاس خدا شروع می کنند « الحمد الله » الحمد الله را چه کسی می گوید ؟ کسی که تسلیم مشیت الهی است این الحمدالله در اوج مصیبت از زبان کسی است که تسلیم محض مشیت الهی است اینکه این نهضت تا الان زایندگی دارد این برکتش از شکری است که ا هل بیت (ع) آن روز به جا آوردند  خانم در ابتدای صحبت اهل کوفه را شماتت میکند و می گوید بگریید و تا ابد باید بگریید ننگ هیچ وقت از چهره شما پاک نمی شود می دانید چه کسی را کشتید ؟

سرکار خانم حلواییان در ادامه بیان کردند که حضرت زینب (س) با شش بیان امام را به آنها شناساندند با شش بیان امام را معرفی می کند :

خانم میفرمایند شما شریطه اید : به زنی می گویند که وقتی که یه ریسمانی را می بافد بعدش از دوباره همه را باز می کند این بیان قرآن است که افرادی که بعد از اینکه اعتقاد به مطلبی پیدا می کنند و بعد همه را خراب می کنند به آنها شریطه می گوید می فرماید شما پایه را بنا کردید و خودتان از ما دعوت کردید به اینجا بیاییم و عدل را بر پا کنیم و بعد خودتان هم کشتید.

در اولین بیان می فرماید میدانید کسی که دست به کشتن او زدید چه کسی بود ؟ او کسی بود که با یک واسطه به پیامبر می رسید پیامبر خاتم بود و دریچه وحی بسته شد و شما کسی که می توانست دریچه بسته وحی را برای شما باز کند و اتصال شما را و فهم و درکتان را به قرآن بالا ببرد ، کشتید .

با بیان دومشان می فرماید می دانید چه کسی را کشتید ؟ یادتان هست یک روایت معروف و مشهور که از ذهن هیچ کس بیرون نمی رود گفت حسین منی و انا من حسین یا اینکه حسین (ع) سرور جوانان  بهشت است شما مطمئن بودید که کسی که اهل بهشت است را می کشید .

سومین بیانی که خانم دارند یک نکته در مورد خصلت های امام است که کمتر کسی شاید توجه داشته است امام کمک کار خوبان است کسانی که دانایان جامعه هستند علما و آنهایی که مدرسند و در زمینه دین تبلیغ می کنند این ها احتیاج به تجدید قوا دارند کسانی که در قضیه کوفه مثل سلیمان لغزیدند اینها احتیاج به تجدید قوا داشتند امام وظیبفه اش در عالم هستی این است که این هایی که کم می آورند  بنیه به آنها بدهد امام حلال مسائل است چون امام علم بی خطا را دارد از امام باید کمک بگیرید .

چهارمین بیان حضرت زینب که امام را معرفی میکند می فرماید می دانید چه کسی را کشتید ؟ آن کسی که پناهگاهتان بود امام مظهر اسماء و صفات الهی است یعنی هر وقت می خواستید با خداوند خودتان ارتباط برقرار کنید و خداوند را به عینه ببینید امام را می توانستید ببینید آن کسی که واسطه فیوضات الهی است آن کسی که مایه رحمت خداوند بر بندگان است غفلت نمی کند و به ما توجه دارد او امام است .

پنجمین بیان می فرماید می دانید چه کسی را کشتید ؟ کسی که راه بود نشانه راه بود امام مثل فانوسی است که شما را به ساحل نجات می برد شما دچار انحراف نمی شوید اهل کوفه چرا دچار انحراف شدند ؟چون حق با باطل پیچیده شد ه بود و فهم نکردند مثل شب تار شده بود و راه را نیافتند فهم کرده بودند که امام را دعوت کنند ولی فهم نکرده بودند که امام را همراهی کنند اگر پشت امام می رفتند هیچ وقت دچار خطا نمی شدند .

در ششمین بیان خود می فرماید شما کسی را کشتید که راه پهناور است یعنی خوبان و متقین می توانند با امام محشور شوند و امام برایشان راه را باز کرده است منکرین ، معاندین کسانی که کینه توز هستند امام در را به روی هیچ کدام از اینها نبسته و در را به روی همه باز کرده است .

 

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.