ریحانه
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
بسمه تعالی
برگزاری مراسم سالروز رحلت ختمی مرتبت حضرت محمد مصطفی (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت امام رضا (ع)در مدرسه علمیه ریحانه النبی (س) سنندج
مراسم سالروز رحلت ختمی مرتبت حضرت محمد مصطفی (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت امام رضا (ع)در مدرسه علمیه ریحانه النبی (س) سنندج با سخنرانی و مداحی سرکار خانم کریمی در جمع طلاب و اساتید و کادر برگزار گردید .
خانم کریمی در ابتدای بحث گفت: در آستانه رحلت وجود مبارک سيد انبيا و اولياي الهي و همچنين شهادت کريم اهل بيت، امام حسن مجتبي(ع) و شهادت ثامن الحجج علي بن موسي (ع) هستيم. اين مصائب سنگين را به پيشگاه ولي عصر(عج) وبه شما بزرگواران و خواهران ايماني تسليت عرض ميکنم.
سرکار خانم کریمی درادامه بحث خود به انواع زندگی اشاره کرد و گفت :ما دو نوع زندگی داریم زندگی حیوانی ، زندگی انسانی ، زندگی مادی گرایی زندگی حیوانی است و زندگی انسانی در قرآن کریم آمده است و حیات طیبه نام دارد من عمل صالحا من ذکر او انثی » دربیان سیره حضرت رسول (ص) در فرازی از زیارت عاشورا می خوانیم « الهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد » خدایا زندگی ما را زندگی پیامبر و مرگ ما را هم مرگ پیامبر قرار بده .
وی در ادامه راه رسيدن به زندگي پايدار و گوارا را با توجه به حدیثی قدسی بیان کرد : « رُوِی فی حَدیثِ المِعْراجِ؛ قالَ اللهُ تَبارَکَ وَ تَعالی یا اَحْمَدُ: هَلْ تَدْری اَی عَیشٍ اَهْنَأُ وَ اَی حَیاةٍ اَبْقی قالَ: اَللّهُمَّ لا، قالَ اللهُ تَبارَکَ وَ تَعالی اَمَّا العَیشُ الْهَنیئُ فَهُوَ الَّذی لا یفْتُرُ صاحِبُهُ عَنْ ذِکْری وَ لاینْسی نِعْمَتی وَ لا یجْهَلُ حَقّی یطْلُبُ رِضَای فی لَیلِهِ وَ نَهارِهِ …..
در حدیث معراج خداوند تبارک و تعالی فرمود: ای احمد: آیا می دانی کدام زندگی گواراتر و کدام زیستن پایدارتر است؟رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلَّم عرض کرد: خدایا! نمی دانم. خداوند تبارک و تعالی فرمود: آن زندگی گواراتر است که صاحب آن هیچ گاه در ذکر و یاد من سُست نشود و هیچ گاه نعمت من را فراموش نکند و هیچ گاه نسبت به حقّ من جاهلی و نادانی نکند و شب و روز که بر او می گذرد به دنبال آن باشد که رضا و خشنودی مرا به دست آورد. بحارالانوار، جلد 74، صفحه 28 »
خداوند در شب معراج به پیامبر چهار ویژگی زندگی پاکیزه را تعلیم داد : 1- پررنگ کردن ذکر خدا «هَلْ تَدْرِي أيّ عَيْشٍ أَهْنَى وَأيّ حَيَاةٍ أَبْقَى؛ » ميداني چه زندگياي هم خوشتر و هم دوامش بيشتر است؟ روشن است که گفتن اين مطلب خود انگيزه ايجاد ميکند که انسان به دنبالش برود. . قَالَ أَمَّا الْعَيْشُ الْهَنِيءُ فَهُوَ الَّذِي لَا يَفْتُرُ صَاحِبُهُ عَنْ ذِكْرِي؛ راه رسيدن به اين زندگي اين است که از ياد من سست نشوي. کسي زندگي پايدار و گوارا دارد که از ياد من خسته نشود. مگر انسان از ياد محبوب خود خسته ميشود؟! مگر ياد محبوب نيز خستگي دارد؟2 - یاد کردن نعمت های خداوند« وَلَا يَنْسَى نِعْمَتِي؛» من در همين دنيا نعمتهايي به انسان دادهام، اما انسان اصلا توجه ندارد که اينها ، نعمت است و من آنها را به او دادهام. غرق نعمتهاي من است، ولي يادش نيست که اصلا اين نعمتها وجود دارد و من اين نعمتها را به او دادهام. اگر آن زندگي برتر را ميخواهي، راهش اين است که نعمتهاي مرا فراموش نکني. 3- رعایت حق خداوند « وَلَا يَجْهَلُ حَقِّي؛ » من که اين نعمتها را به تو دادم، حقي بر تو دارم، آن حق من را فراموش نکن. 4- طلب رضایت خداوند « يَطْلُبُ رِضَايَ لَيْلَهُ وَ نَهَارَهُ؛» شبانهروز به دنبال کاري باشد که خدا از او راضي باشد.
خانم کریمی در پایان تاکید کرد : اين چند فراز براي اين بود که زندگي گواراتر باشد، براي اينکه به حيات طیبه برسي بايد زندگي دنيا برايت کوچک و بيارزش بشود. بايد آن چنان برنامهريزي و رفتار کني که نتيجهاش اين باشد که دنيا در چشم تو کوچک بشود. خداوند ميفرمايد: اگر ميخواهي به حيات طیبه برسي بايد چنان رفتار کني که دنيا در چشمت کوچک بشود. بايد عظيمتر از اين دنيا را ببيني تا اين کوچک بشود،
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ریحانه در 1398/10/02 ساعت 09:42:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |