ایمنی خانه و آشپزخانه.

 

 اگر سال های زیادی است که آشپزی می کنید و در این زمینه تجربه های فراوان دارید، باز هم دانستن برخی

نکات ایمنی مربوط به آشپزخانه برای داشتن فضایی سالم و ایمن خالی از لطف نیست؛ در ادامه به نکاتی مهم

برای رسیدن به امنیت بیشتر در آشپزخانه اشاره می کنیم:

▪ همیشه قبل از شروع پخت غذا، دستان خود را بشویید.

▪ هنگام تهیه غذا زیور آلاتی را که امکان افتادن آنها در غذا وجود دارد از خود دور کنید و از پوشیدن لباس های

بدون آستین یا با آستین خیلی بلند خودداری کنید.

▪ هنگام لمس وسایل الکتریکی از خشک بودن دستان تان مطمئن شوید.

▪ قبل از به برق زدن یا از برق کشیدن وسایل برقی، مطمئن شوید که کلید دستگاه در حالت خاموش است.

▪ چاقوها را در جای مخصوص خود قرار دهید و پوشش مخصوصی برای تیغه های آن در نظر بگیرید.

▪ تمام ابزار و مواد لازم برای تهیه غذا را قبل از شروع کار از جای خود بیرون آورده و در دسترس قرار دهید.

▪ بلافاصله پس از استفاده از کابینت ها و کشوها، در آنها را ببندید.

▪ قابلمه و ماهی تابه ها را طوری روی اجاق گاز قرار دهید تا دسته های آنها در برابر شعله قرار نگیرند.

▪ هرگز زمانی که فر یا اجاق گاز روشن است به سمت آنها خم نشوید.

▪ هنگام بیرون آوردن غذا از داخل فر، حتما از دستکش پارچه ای که ارتفاع آن تا آرنج است، استفاده کنید؛

پیش از استفاده، از خشک و سالم بودن دستکش مطمئن شوید.

▪ هنگام پخت غذا در فر یا مایکروفر، از ظروفی با سایز مناسب استفاده کنید.

▪ قبل از بیرون آوردن ظرف غذا از داخل فر، دستگاه را خاموش کنید.

▪ همیشه در زمان آشپزی، سه پایه یا پد مخصوص قابلمه های داغ را در دسترس داشته باشید تا در صورت

لزوم بتوانید به سرعت از آنها استفاده کنید.

▪ هنگام باز کردن در فر، از ایستادن در مقابل آن جدا خودداری کنید.

▪ موادی را که در زمان آشپزی روی سطح کابینت ها می ریزد یا ظروفی را که می شکنند، بلافاصله پاک و فضا

را تمیز کنید.

▪ در استفاده از مواد شوینده بسیار دقت کنید؛ هرگز مواد شوینده را بدون مطالعه و آگاهی با هم ترکیب نکنید

زیرا بیشتر مواد در اثر فعل و انفعالات شیمیایی، به ماده ای سمی و خطرناک تبدیل می شوند؛ برای مثال

ترکیب آمونیاک با مایع سفید کننده، ماده سمی خطرناکی ایجاد می کند.

▪ همیشه از مواد شوینده آشنا و مورد اطمینان و حتی المقدور طبیعی استفاده کنید.

● راه های پیشگیری از آتش سوزی در آشپزخانه:

▪ هنگام آشپزی اگر موهایی بلند دارید، آن را پشت سر خود ببندید و مطمئن شوید که جنس لباستان از مواد

آتش زا نیست.

▪ عناصر و مواد آتش زا را از اطراف اجاق گاز و فر دور کنید.

▪ همواره در آشپزخانه خود یک کپسول آتش نشانی نگهداری کنید.

▪ همیشه ظرفی از جوش شیرین برای مهار آتش های کوچک و جزئی در دسترس داشته باشید.

▪ قابلمه و ماهی تابه ها را قبل از روشن کردن شعله روی اجاق گاز قرار دهید.

▪ در زمان پخت، هرگز اجاق گاز و فر روشن را به حال خود رها نکنید و مرتب به آن سر بزنید

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.