ریحانه
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
اگر سال های زیادی است که آشپزی می کنید و در این زمینه تجربه های فراوان دارید، باز هم دانستن برخی
نکات ایمنی مربوط به آشپزخانه برای داشتن فضایی سالم و ایمن خالی از لطف نیست؛ در ادامه به نکاتی مهم
برای رسیدن به امنیت بیشتر در آشپزخانه اشاره می کنیم:
▪ همیشه قبل از شروع پخت غذا، دستان خود را بشویید.
▪ هنگام تهیه غذا زیور آلاتی را که امکان افتادن آنها در غذا وجود دارد از خود دور کنید و از پوشیدن لباس های
بدون آستین یا با آستین خیلی بلند خودداری کنید.
▪ هنگام لمس وسایل الکتریکی از خشک بودن دستان تان مطمئن شوید.
▪ قبل از به برق زدن یا از برق کشیدن وسایل برقی، مطمئن شوید که کلید دستگاه در حالت خاموش است.
▪ چاقوها را در جای مخصوص خود قرار دهید و پوشش مخصوصی برای تیغه های آن در نظر بگیرید.
▪ تمام ابزار و مواد لازم برای تهیه غذا را قبل از شروع کار از جای خود بیرون آورده و در دسترس قرار دهید.
▪ بلافاصله پس از استفاده از کابینت ها و کشوها، در آنها را ببندید.
▪ قابلمه و ماهی تابه ها را طوری روی اجاق گاز قرار دهید تا دسته های آنها در برابر شعله قرار نگیرند.
▪ هرگز زمانی که فر یا اجاق گاز روشن است به سمت آنها خم نشوید.
▪ هنگام بیرون آوردن غذا از داخل فر، حتما از دستکش پارچه ای که ارتفاع آن تا آرنج است، استفاده کنید؛
پیش از استفاده، از خشک و سالم بودن دستکش مطمئن شوید.
▪ هنگام پخت غذا در فر یا مایکروفر، از ظروفی با سایز مناسب استفاده کنید.
▪ قبل از بیرون آوردن ظرف غذا از داخل فر، دستگاه را خاموش کنید.
▪ همیشه در زمان آشپزی، سه پایه یا پد مخصوص قابلمه های داغ را در دسترس داشته باشید تا در صورت
لزوم بتوانید به سرعت از آنها استفاده کنید.
▪ هنگام باز کردن در فر، از ایستادن در مقابل آن جدا خودداری کنید.
▪ موادی را که در زمان آشپزی روی سطح کابینت ها می ریزد یا ظروفی را که می شکنند، بلافاصله پاک و فضا
را تمیز کنید.
▪ در استفاده از مواد شوینده بسیار دقت کنید؛ هرگز مواد شوینده را بدون مطالعه و آگاهی با هم ترکیب نکنید
زیرا بیشتر مواد در اثر فعل و انفعالات شیمیایی، به ماده ای سمی و خطرناک تبدیل می شوند؛ برای مثال
ترکیب آمونیاک با مایع سفید کننده، ماده سمی خطرناکی ایجاد می کند.
▪ همیشه از مواد شوینده آشنا و مورد اطمینان و حتی المقدور طبیعی استفاده کنید.
● راه های پیشگیری از آتش سوزی در آشپزخانه:
▪ هنگام آشپزی اگر موهایی بلند دارید، آن را پشت سر خود ببندید و مطمئن شوید که جنس لباستان از مواد
آتش زا نیست.
▪ عناصر و مواد آتش زا را از اطراف اجاق گاز و فر دور کنید.
▪ همواره در آشپزخانه خود یک کپسول آتش نشانی نگهداری کنید.
▪ همیشه ظرفی از جوش شیرین برای مهار آتش های کوچک و جزئی در دسترس داشته باشید.
▪ قابلمه و ماهی تابه ها را قبل از روشن کردن شعله روی اجاق گاز قرار دهید.
▪ در زمان پخت، هرگز اجاق گاز و فر روشن را به حال خود رها نکنید و مرتب به آن سر بزنید
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ریحانه در 1392/02/03 ساعت 10:47:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |