ریحانه
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
سرکه از کربوهیدراتهای مختلف توسط باکتری مخصوص سرکه به نام «استوباکترها» تهیه
میشود و برحسب نوع کربوهیدرات مصرفی یا همان مواد اولیه مصرفی، انواع مختلفی دارد که
از میوهجات، سبزیجات (سیبزمینی)، غلات حاوی مالت، قندهای ساده و محلولهای حاوی
الکل گرفته میشود. سرکه دارای تاریخچهای بسیار کهن است و کاربردهای فراوانی دارد.
آزاده نجارزاده، کارشناس ارشد تغذیه و مدرس دانشگاه در خصوص سرکه و خواص آن،
میگوید: میتوان از انواع میوه همچون انگور، کشمش، سیب و سایر میوهجات که دارای قند
هستند، سرکه تهیه کرد؛ چراکه این فرآورده از قدیمالایام دارای مصارف خوراکی و دارویی بوده
است.
هضم راحت غذا:
این مدرس دانشگاه درباره خواص زیاد سرکه اضافه میکند: سرکه حاوی ویتامین و املاح
فراوانی است و میتواند غذاها را بسیار لذیذ و اشتهای افراد را افزایش دهد که همین امر
باعث میشود آنزیم و شیرههای گوارشی بدن بیشتر ترشح شوند و هضم گوشت و غذا
راحتتر باشد.
سرکه میتواند خون را نیز رقیق کند و علاوه بر مصارف خوراکی، از کاربردهای دیگری نیز
برخوردار است، به عنوان مثال سرکه در طب سنتی برای رفع جرم دندان و التهاب لثه، توصیه
شده است که با قرقره کردن آن، بوی بد دهان نیز رفع میشود، چون این ماده حالتی
ضدعفونیکننده دارد و میتواند در عمل سمزدایی کبد، نقش مکمل ایفا کند.
کاهش نفخ شکم:
تجربه ثابت کرده است که برخی از افراد با خوردن حبوبات، دچار نفخ شکم میشوند و گاز
زیادی در دستگاه گوارششان تولید میشود که توصیه متخصصان تغذیه بر این است، جهت
جلوگیری از آن، حبوبات یک شب قبل از مصرف در آب خیسانده شوند ولی ممکن است افرادی
که دارای معدهحساسی هستند، خیساندن حبوبات برایشان کفایت نکند. بنابراین گفته
میشود در آب آن مقداری هم سرکه ریخته شود.
«تحقیقات نشان میدهد افرادی که پس از صرف وعده غذایی خود، از مقدار کمی سرکه
استفاده میکنند، میزان قند خونشان نسبت به سایر افراد پایینتر است» و در نتیجه به نوعی
از خطر بروز دیابت در امان میمانند.
درمان خارش پا:
درخصوص افرادی که پاهایشان به هنگام پوشیدن کفش دچار خارش میشود، این افراد
میتوانند با قرار دادن پای خود در محلول آب و سرکه، از شدت خارش پوست پای خود بکاهند.
همچنین افرادی که دچار آفتاب سوختگی میشوند، میتوانند با خوابیدن در وان آبی که
سرکه در آن ریخته شده است، سوختگی خود را التیام بخشند.
سرکه، فقط طبیعی:
یکی از عادات خوب ایرانیها این است که سفرهشان را با انواع ترشیجات جلا میدهند و
همین امر باعث میشود هضم غذاهای سنگین و پرچرب، برای آنها راحتتر باشد. این مدرس
دانشگاه ضمن اشاره به این موضوع میافزاید: باید توجه داشت خواصی که در مورد سرکه
گفته شد، فقط درخصوص سرکههای طبیعی (دستساز) صدق میکند و سرکههای صنعتی
فاقد این خواص هستند.
«سرکه شیره» یکی از نوشیدنیهایی است که از قدیمالایام از آن جهت رفع تشنگی
استفاده میشد که متاسفانه امروزه با توجه به وجود انواع متنوع نوشیدنیها به فراموشی
سپرده شده است. در صورتی که اکنون نیز میتواند برای رفع و کاهش حس تشنگی کمک
کند.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ریحانه در 1393/06/17 ساعت 09:28:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |