ریحانه
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
بسمه تعالی
به گزارش معاون فرهنگی حوزه علمیه ریحانه النبی (س) در مورخه 23/11/95 در صبحگاه این حوزه مراسمی با مداحی و سخنرانی سر کار خانم خزایی به مناسبت سوگواری وایام فاطمیه برگزار گردید .
ایشان در ابتدا بیان داشتند که وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا (س) یکی از درخشان ترین چهره های والای انسانی و نمونه کامل خلقت پروردگار در قالب زن قرآن درباره حضرت صدیقه طاهره می باشد . پیروی از چنین شاهکار آفرینش در برگیرنده سعادت و رستگاری در دنیا و آخرت است . خداوند در قرآن می فرماید: « انا اعطیناک الکوثر » کلمه ای بالاتر از کوثر نیست در دنیایی که زن را شر مطلق و عنصر فریب و گناه می دانستند ، خداوند می فرماید ما به تو کوثر عطا کردیم . پیامبر اکرم (ص) می فرماید : فاطمه نه تنها خیر است بلکه کوثر است یعنی خیر وسیع یک دنیا خیر. پیامبر اکرم (ص) می فرماید : من نام دخترم را فاطمه گذاشتم زیرا : « انی سمیت ابنتی فاطمه لان الله عزوجل فطمها و فطم من احبها من النار » خداوند عزوجل فاطمه علیهاالسلام و هر کس که او را دوست دارد از آتش دوزخ دور نگه داشت
چگونه زیستن و معاشرت کردن با همسر و فرزندان و سامان بخشیدن به امور خانه و خانواده که در حیات طیبه حضرت زهرا (س) بود ، به عنوان الگوی خانواده ها خانه و خانواده او را به عنوان یک « خانواده الگو » مطرح ساخته است . آن حضرت آیین خانه داری و همسر داری را به خوبی مراعات می کرد . در زندگی واقعا شریک و همراه و همراز همسرش امیر المومنین (ع) بود . گاهی در زندگی به علت وضعیت دوران و شرایط تنگنای اقتصادی حاکم بر مسلمانان و آن حضرت ، غذایی نبود و کودکان و خود آن بانو گرسنه بودند اما فاطمه زهرا (س) چیزی به حضرت علی (ع) نمی گفت و از او درخواستی نمی کرد حتی به پیامبر خدا هم در این مورد سخنی نمی گفت بیم آن داشت که همسرش نتواند خواسته اورا بر آورد و تامین کند و شرمنده شود تا این حد مراعات مالی شوهر و پرهیز از «درخواست » تنها از آن حضرت بر می آمد که همسر و همتای کسی همچون علی (ع) است. مشارکت در کارهای خانه جلوه دیگری از رفتار آن خانواده الگو بود . گاهی در اثر کار بسیار دست هایش تاول می زد لباس هایش غبار آلود می شد و بر لباسش دود و خاکستر می نشست . کارها بین حضرت علی (ع) و فاطمه (س) تقسیم شده بود آوردن آب و تهیه هیزم و کارهای خارج از خانه بر عهده علی (ع) بود و درست کردن آرد و خمیر و پختن نان و کارهای داخل خانه با فاطمه (س) بود حضرت زهرا (س) از اینگونه تقسیم کار بسیار خرسند بود چرا که از برخورد و روبه رو شدن با نامحرم در بیرون دور بود . این نکته درسی برای تقویت عفاف و پاکی زنان ما در جامعه اسلامی است .
حضرت زهرا در تمام نه سالی که با حضرت علی (ع) زندگی کرد همسری نمونه بود که به تمام وظایف همسری خود عمل می کرد و هیچ گاه علی را آزرده خاطر نکرد . هرگز سخن خود را بر گفته او برتر ندانست و همواره همسری مطیع و دلسوز بود در جواب امیر مومنان که پرسید : فاطمه جان چرا نگفتی چیزی در خانه نیست تا فراهم کنم ؟ گفت : علی جان من از پروردگارم حیا می کنم چیزی را که تو به فراهم کردن آن توان نداری از تو بخواهم .
روزی حضرت فاطمه زهرا علیها السلام نزد رسول خدارفت و تقاضای خدمت کاری کرد . پیامبر در پاسخ او فرمود : به جای خادم هدیه ای به تو می دهم که از همه دنیا ارزشمند تر است هنگامی که برای خواب آماده شدی سی و چهار مرتبه الله اکبر و سی و سه بار الحمد الله و سی و سه بار سبحان الله بگو از آن روز فاطمه همیشه این ذکر را تکرار می کرد و این ذکر به نام تسبیحات حضرت زهرا (س) شهرت یافت تاثیر این ذکر به حدی است که امام باقر (ع) فرمود : « خداوند در حمد و ستایش به چیزی برتر از تسبیح فاطمه (ع) عبادت نشده است »
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ریحانه در 1395/11/24 ساعت 10:25:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |