ریحانه
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
سوال:
ما زرتشتیان را ملامت میکنیم که دوگانه پرست هستند،آیا عقیده ما به وجود شیطان که منشا گمراهی ها و شرور است،یک نوع دوگانه پرستی نیست؟
ونیز ما مسیحیان را سرزنش میکنیم که سه گانه پرستند آیا عقیده ما به <پیامبر>و<جبرییل>در برابر<خداوند>یک نوع سه گانه پرستی محسوب نمی شود؟
پاسخ:
چنین استنباطهایی مسلما براثر عدم برداشت صحیح از معنی شیطان،ویا جبرییل و پیامبر است.زیرا با توجه به حقیقت معانی این الفاظ به هیچ گونه ابهام و تردید در این زمینه باقی نمیماند.
توضیح اینکه:شیطان بمانند سایر موجودات یکی از مخلوقات خدا است ودر آغاز پاک آفریده شده است،ولی براثر طغیانگری و تکبر،از مقام برجسته خویش سقوط کرده و به دره و برانگری و فساد فرورفته است،وتسلط او بر افراد انسان هرگز یک تسلط اجباری نیست،بلکه تسلط او بر کسانی است که او را به وجود خود راه دهند،و ولایت و سرپرستی او را بپذیرند و تحت وسوسه های او قرار گیرند. اما آنها که به وسیله ایمان به خدا،و اراده محکم و استوار خود،در برابراوسد کشیده اند؛بهیچگاه نفوذی در آنها نخواهد داشت«انما سلطانه علی الذین یتولونه»(سوره نحل آیه 100)«تسلط او تنهابر کسانی است که اورا میپرستند»از آنچه گفته شد :به خوبی روشن می شود که شیطان نه یک مبدء مستقل در برابر خدا است و نه آفریننده شرور و آفات میباشد بلکه خود موجودی ضعیف و مخلوقی ناتوان از مخلوقات خدا حساب می شود و اگر میبینیم خداوند او را به حال خود واگذارده است،برای این است:بندگانی که میخواهند راه خدا را طی کنند نه تنها از وجود او ضرر نمیبرند،بلکه با مقاومت در برابر وسوسه های او روز به روز کاملتر و نیرومندتر و شایسته تر خواهند شد.که گفته اند:همواره تکاملها در درون تضادها صورت می گیرد.و اما اعتقاد به خدا و جبرییل و محمد(ص)هم به هیچ وجه با عقیده نصاری درباره«اقانیم ثلاثه»:اب :ابن و روح القدس ،مشابهت ندارد ،ما خدا را تنها معبود و آفریدگار یکتا و خالق یگانه سراسر جهان هستی میدانیم و غیراز او حتی حضرت محمد(ص) و جبرییل و سایر پیامبران و فرشتگان را مخلوق و آفریده او میدانیم که از خود هیچگونه اختیاری در این جهان پهناور هستی ندارند همه بنده او هستند و همه سر بر فرمان او دارند.جبرییل پیک وحی اوست و محمد(ص)بنده و فرستاده و برگزیده او.قرآن مجید که مدرک اصیل تمام عقاید ماست این حقیقت را آشکارا در بسیاری از آیات بیان کرده است؛ و هر گونه عبارتی که بوی الوهیت پیامبر یا جبرییل بدهد به شدت از طرف اسلام مردود خواهد شد.
منبع:پرسشها و پاسخهای مذهبی /آیت لله جعفر سبحانی
ا
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ریحانه در 1391/11/11 ساعت 10:32:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |