ریحانه
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
فلفل دلمهای سرشار از ویتامینهای گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و B6 است که ویتامینهای موثر در تبدیل مواد غذایی به انرژی
میباشند. فلفل دلمهای همچنین گیاهی سرشار از فیبر، پروتئین و آهن میباشد.
فلفل دلمهای علاوه بر اینکه سرشار از ویتامینها و ترکیبات مفیدی است که از ابتلا به انواع بیماریهای پیشگیری میکند، طعم
خوب و دلچسبی هم به غذاها میبخشد.
فلفل دلمهای به آب شدن چربیها کمک میکند:
اصلاً خانوادهی فلفلها چه شیرین و چه تند به لاغری کمک میکنند. در این بین فلفل دلمهای نیز به آب شدن چربیها یاری
میرساند.
محققان حوزه تغذیه ثابت کردهاند که «کاپسایسین» از رشد سلولهای چربی پیشگیری به عمل میآورد. کاپسایسین ماده ای
است که طعم تندی به فلفل کاین میدهد و باعث تحریک متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن میشود. برای همین است که
نمیگذارد چربیها روی هم انباشته شوند.
نتایج پژوهشهای دیگری نیز نشان میدهد که فلفل دلمهای شیرین سرشار از مادهای به نام CH-19 Sweet است که مانند
کاپسایسین عمل میکند.
فلفل دلمهای خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد:
یک برش از فلفل دلمهای قرمز حدود یک سوم نیاز روزانهی ما به کاروتنوئیدها را تأمین میکند. میتوانید فلفل دلمهای را به
سالادهایتان اضافه کنید و از خواص آن استفاده کنید.
زنانی که در آستانهی یائسگی قرار دارند و روزانه دو بار یا بیشتر از مواد غذایی سرشار از کاروتنوئیدها استفاده میکنند
به میزان 17 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار میگیرند.
فلفل دلمهای از بروز آرتریت پیشگیری میکند:
نصف فنجان فلفل دلمهای قرمز یا زرد حاوی تقریباً دو برابر نیاز روزانهی ما به ویتامین C میباشد. فلفل دلمهایهای سبز رنگ نیز
سرشار از ویتامین C است. ویتامین C یکی از مواد مغذی ضروری برای بدن محسوب میشود.
فلفل دلمهای، حافظ سلامت قلب شما:
فلفل دلمهای از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکند. فلفل دلمهای سرشار از ویتامینهای گروه B میباشد.
فلفل دلمهای قرمز به ترتیب 30 و 7 درصد و فلفل دلمهای زرد نیز 20 و 10 درصد نیاز روزانهی ما به این ویتامینها را تأمین میکند.
فلفل جلوی افزایش کلسترول بد خون را میگیرد:
وقتی حرف از فلفل به میان میآید نمیشود که از فلفل تند نگفت و ننوشت. کاپسایسین موجود در فلفلهای تند حاوی خاصیت
دیگری نیز میباشد:
مصرف منظم فلفل تند از تجمع کلسترول بد خون پیشگیری میکند. هر چه فلفل تند تر باشد به این معنی است که کاپسایسین
موجود در آن نیز بیشتر است.
ویژگیهای مشترک در رنگهای مختلف فلفل دلمهای:
فلفل دلمهای به علت دارا بودن آب میانبافتی فراوان یکی از کمکالریترین سبزیها میباشد. با وجود اینکه فلفل دلمهای سبز رنگ
در میان اکثر افراد شناختهشدهتر میباشد، اما پیگمانهای ایجادکننده رنگ قرمز، نارنجی و زرد خواص بسیاری دارند.
فلفل دلمهای، دارای فیبر و سایر ریزمغذیها:
فلفل دلمهای سرشار از ویتامینهای گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و B6 است که ویتامینهای موثر در تبدیل مواد غذایی به انرژی
میباشند. فلفل دلمهای همچنین گیاهی سرشار از فیبر، پروتئین و آهن میباشد.
فیبر در غذاهای گیاهی مانند میوهها، سبزیها، غلات کامل و حبوبات یافت میشود و بدن برخلاف پروتئین، کربوهیدرات و چربی
نمیتواند آن را هضم کند و در دستگاه گوارش با اتصال به چربیها و افزایش دفع آنها، موجب کاهش فشارخون و کلسترول خون
میگردد.
همچنین موجب جذب آهستهتر قند خون میشود. در نتیجه باعث میشود تا قند خون در حیطه نرمال ثابت بماند. از اثرات دیگر
فیبر، التیام التهابهای ایجادشده در قسمتهای مختلف بدن میباشد.
فلفل دلمهای قرمز، بیشترین مقدار ویتامین C:
ویتامین C در تسریع روند بهبود عفونتها، ترمیم زخمها و جراحات پوستی، تولید کلاژن موجود در غضروفها و مفاصل استخوانی،
تامین سلامت استخوانها و دندانها و استحکام رگهای خونی موثر است.
فلفل دلمهای قرمز، دارای قویترین آنتیاکسیدان:
مسئول رنگ قرمز شفاف در فلفل دلمهای، لیکوپن میباشد که آنتیاکسیدان بسیار قوی است؛ لیکوپن از سرطان پروستات و
بیماریهای قلبی پیشگیری میکند. لیکوپن مادهای است که وقتی در معرض حرارت قرار بگیرد، آزاد میشود.
بدین منظور لازم است کمی آن را در روغن تفت داد یا کبابی کرد.
فلفل دلمهای قرمز، تامین سلامت استخوانی:
فلفل دلمهای قرمز 55 تا 75 درصد نیاز روزانه بدن به مواد مغذی مورد نیاز در سلامت استخوان را تامین مینماید. این مسئله به
دلیل دارا بودن مقادیر فراوانی از ریزمغذیهایی چون: کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی میباشد که همگی، از مواد
مغذی مورد نیاز در استحکام و حفظ بافت استخوانی میباشند.
پاپریکا، ادویهای برگرفته از فلفل قرمز:
این ادویه سرشار از ویتامین A، E و نیز ویتامین B میباشد که ویتامین E در تقویت نوروترانسمیترهای سیستم اعصاب و رشد و نمو
سلولهای بدن موثر میباشد.
فلفل دلمهای سبز، سرشار از منیزیم:
با اینکه فلفل دلمهای سبزرنگ متداولترین نوع فلفل دلمهای در قفسه مغازهها میباشد؛ اما نوع زرد آن محتوای مقدار بیشتری از
انواع ویتامینها است. فلفل دلمهای زرد منبع بسیار خوبی از ویتامین C است. یک فلفل دلمهای متوسط زردرنگ نیمی از نیاز روزانه
به ویتامین C را بر آورده میکند.
فلفل دلمهای زرد و نارنجی، عینک آفتابی طبیعی
فلفلهای زرد، نارنجی و قرمز منبع بسیار خوبی از کاروتنوئیدها هستند. کاروتنوئیدها گروهی از مواد شیمیایی گیاهی میباشند
که سلامت چشمها را به همراه دارند.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ریحانه در 1394/02/15 ساعت 09:47:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |