ریحانه
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
نقش حجاب در ارتقاء سلامت خانواده
اسلام به استواري بنيان خانواده توجهي عميق دارد و با وضع قوانين مختلف همواره بر آن است که بر اين استحکام بيفزايد. در جوامع اسلامي طبق ضوابطي که اسلام در زمينه نگاه کردن، صحبت کردن، خنديدن، نشستن و … قرار داده، هر مرد تنها به کساني ميتواند نگاه کند و توجه نمايد که از محارم او باشند. هر چند آن چيزي که انسانيت هر کسي را رقم ميزند روح اوست و روح زن و مرد جنسيت ندارد. اما زن و مرد داراي تفاوتهاي جسمي هستند و چون جسم بر روح اثر ميگذارد موجب تفاوت هاي روحي و رواني در زن و مرد ميشود و اين تفاوتها بايد در ارائه قانون براي آنان نيز در نظر گرفته شود.
رسيدن به قله رفيع انسانيت و دست يافتن به اهداف والاي انساني چه به صورت فردي و چه به صورت اجتماعي در گرو مجهز بودن به وسايل و ابزار لازم از يک سو و رفع کليه موانع و عوامل بازدارنده و گسستن زنجيرههاي اسارت از ديگر جانب است اينجاست که حجاب که عهدهدار صيانت تعادل رواني جامعه بشري و تحکيم بنياد و ضامن سلامت خانواده است معني پيدا ميکند و به عنوان يک وسيله دفاعي در برابر ناپاکيها مفهوم واقعي خود را بازيافته و به مشابه يک پديده مؤثر در تأمين سلامت خانواده با صفت پويايي و پيشتازي جلوهگر ميشود و خانواده را از منجلاب فروپاشي نجات مي دهد.
از نظر اسلام محدوديت کاميابيهاي جنسي به محيط خانوادگي و همسران مشروع از جنبه خانوادگي سبب تحکيم روابط افراد خانواده و برقراري صميميت کامل بين زوجين ميگردد و از نظر وضع زن در برابر مرد سبب ميگردد که ارزش زن در برابر مرد بالا رود. اسلام ميخواهد انواع التذاذهاي جنسي چه بصري و لمسي و چه نوع ديگر به محيط خانوادگي و در کادر ازدواج قانوني اختصاص يابد. اجتماع منحصراً براي کار و فعاليت باشد. در اسلام محبوس ساختن و اسير کردن زن وجود ندارد. حجاب در اسلام وظيفهاي است که بر عهده زن نهاده شده که در معاشرت و برخورد با مرد بايد کيفيت خاصي را در لباس پوشيدن مراعات کند. اين وظيفه نه از ناحيه مرد بر او تحميل شده و نه چيزي است که با حيثيت و کرامت او منافات داشته باشد و يا تجاوز به حقوق طبيعي او که خداوند برايش خلق کرده است محسوب ميشود بنابراين زن بايد پوشيده باشد و بيرون رفتن به صورت خودنمايي و تحريکآميز نباشد. پوشيده بودن زن در جامعه موجب تقويت بنيان خانواده بلکه سبب حفظ ارزش زن و جلوگيري از ابتذال و تباهي او نيز ميباشد.
شکي نيست که هر چيزي که موجب تحکيم پيوند خانوادگي و سبب صميميت رابطه زوجين گردد براي کانون خانواده مفيد است و در ايجاد آن بايد حداکثر کوشش را مبذول داشت و بالعکس هر چيزي را که موجب سستي روابط زوجين و دلسردي آنان ميگردد و به نظام خانواده زيانمند است بايد با آن مبارزه کرد.
بنابراين حجاب نه تنها آزادي زن را محدود نميسازد بلکه براي زن شرايطي را فراهم ميکند که مورد تأييد عقل بوده و با تقوا سازگارتر است آزادي زن در پرورش قدرت فکري و عقلاني و معنوي او و بالا بردن سطح معلوماتش در اجراي وظايف تربيتي و در مشارکت منطقي او در حل و فصل امور است.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ریحانه در 1395/02/19 ساعت 12:39:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |