هر فردی ساختار بدن خود را بهتر از پزشک می داند.

 

هر فردي ساختار و خصوصيات بدن خود را بهتر از پزشک مي‌داند

ابوالحبيب مي‌افزايد: هر فردي ساختار و خصوصيات بدن خود را بهتر از هر پزشکي مي‌داند همچنين مي‌داند که به چه چيزهايي

حساسيت دارد و چه نوع غذاهايي با بدن او سازگار نيست.

وي ادامه داد: سالم بودن و با نشاط و سلامت زيستن هديه‌اي از جانب خداوند است که بايد قدر آن را دانست. افراد بايد سعي کنند با

اسير نشدن در بند هوي و هوس برده شکم نشوند و خود را به هلاکت نيندازند همچنين پيامبر گرامي اسلام «ص» مي‌فرمايد «معده

خانه همه بيماري‌هاست و امساک و کم‌خوري در رأس همه داروهاست».

اين محقق طب اسلامي مي‌گويد: افراد حتي‌الامکان از مصرف نان گندم پرهيز کنند و مي‌توان به جاي آن از نان جو يا گندم همراه با جو

مصرف کرد همچنين مي‌توان از نان سنگک برشته يا نان سبوس‌دار همراه با کمي سياهدانه استفاده کرد.

از مصرف غذاهاي لبني مانند ماست يا دوغ همراه غذاهاي گوشتي بايد پرهيز کرد

ابوالحبيب مي‌افزايد: هنگام مصرف مواد غذايي گرم مانند عسل مي‌توان از مواد خنک مانند سرکه، خيار يا کاهو استفاده کرد و از

مصرف غذاهاي لبني مانند ماست يا دوغ همراه غذاهاي گوشتي بايد پرهيز کرد همچنين مصرف چاي معمولي داراي مضراتي است و

مي‌توان به جاي آن از چاي گياهي استفاده کرد.

وي بيان مي‌دارد: در تهيه غذاهايي که داراي طبع سرد هستند مانند مرغ و ماهي مي‌توان از ادويه‌‌هاي گرم استفاده کرد و اگر غذا

داراي طبع گرم است، حتي‌الامکان بايد از ادويه‌ها کمتر استفاده شود، هر چند که ميزان کم ادويه‌ها نيز براي گرم‌مزاج‌ها مفيد است.

اين محقق طب اسلامي ادامه مي‌دهد: در طب سنتي خوردن گوشت مرغ زياد توصيه نشده است به دليل اينکه گوشت مرغ داراي

طبيعت سرد و تر است و برخي از غذاهاي معمول سرد مانند عدس آب‌پز ممکن است بر اثر تداوم خوردن آن ضررهايي مانند افزايش

سوداي خون يا افزايش سردي بدن را به جا بگذارد؛ در تهيه اين غذا مي‌توان از ادويه‌ها و پياز خام استفاده کرد و با اين روش ضررهاي آن

را مي‌توان کاست و در اين صورت افراد غذايي را مصرف مي‌کنند که داراي طبيعتي گرم است.

بيشتر سرخ‌کردني‌ها داراي طبيعت گرم و خشک هستند

ابوالحبيب عنوان مي‌کند: به جاي قند يا شکر مي‌توان از عسل و نبات استفاده کرد البته بيشتر سرخ‌کردني‌ها داراي طبيعت گرم و

خشک هستند ولي غذاهاي آب‌پز داراي طبيعت گرم و تر هستند همچنين يک غذا هر چند که داراي طبيعتي سرد باشد، مصرف آن

همراه با نان گندم مي‌تواند سردي آن را خنثي کرده و به سمت گرمي سوق دهد.

وي بيان مي‌کند: افراد روزانه فقط يک وعده غذاي پختني مصرف کنند و در وعده‌هاي ديگر مي توانند از غذاهاي آماده، ميوه و سالاد

استفاده کنند تا بر اثر پرخوري دچار امراض گوناگون يا چاقي نشوند.

اين محقق طب اسلامي اضافه مي‌کند: در ميان گوشت‌ها بي‌ضررترين گوشت، گوشت ماهي است و گوشت قرمز و گوشت مرغ به

ترتيب بعد از گوشت ماهي بهترين گوشت‌ها هستند البته از انواع گوشت قرمز، بهترين آن گوشت گوسفند و گوشت شتر است و

گوشت‌هايي مانند گوشت گاو و گوشت گوساله مفيد نيستند بلکه بر اثر استفاده بيش از حد آن سودا در خون ساخته مي‌شود.

مصرف گوشت گوساله و گاو موجب افزايش سردي بدن مي‌شود

ابوالحبيب ادامه داد: در فصل پاييز از مصرف گوشت گاو حتي‌الامکان پرهيز شود به دليل اينکه طبع فصل پاييز سرد و خشک (سودا)

است و مصرف اين نوع گوشت سوداي خون را افزايش داده و موجب افزايش سردي بدن مي‌شود.

وي مي‌گويد: هر غذايي که سرخ شود، داراي طبيعت گرم و خشک مي‌شود و اگر غذا داراي طبيعت سرد بوده و آب‌پز شود يک درجه

گرمي پيدا مي‌کند به عنوان مثال اگر سيب‌زميني خام که داراي طبيعتي سرد و تر است را آب‌پز کنيم يک درجه گرمتر شده و داراي

طبيعتي معتدل مي‌شود و اگر آن را سرخ کنيم داراي طبيعتي گرم و خشک مي‌شود.

اين محقق طب اسلامي معتقد است: غذاهايي که داراي طبيعت گرم و خشک هستند، اگر در تهيه آن ادويه زياد به کار برده شود، ضرر

و زيانش را بيشتر مي‌کند همچنين سرخ کردن با آتش يا کباب کردن غذا يا گوشت، فقط کمي گرمي و خشکي به غذا اضافه مي‌کند

ولي سرخ کردن آن با مقدار زيادي روغن گرمي و خشکي بيشتري ايجاد مي‌کند و اگر به اين نوع غذا کمي سماق اضافه شود گرمي آن

را مي‌کاهد.

طبع چاي معمولي غيرشيرين گرم و تر است

اين محقق طب اسلامي مي‌افزايد: طبع چاي معمولي غيرشيرين گرم و تر است اما چايي که با کمي شکر مخلوط شده است گرميش

نسبت به چاي معمولي افزايش پيدا مي‌کند همچنين چاي که با عسل مخلوط شده باشد درجه گرميش نسبت به چاي شيرين شده

با شکر بيشتر خواهد شد.

ابوالحبيب اضافه مي‌کند: شير گاو در حالت عادي داراي طبيعتي سرد و تر است ولي وقتي آن را گرم مي‌کنيم طبيعت آن معتدل‌تر

مي‌شود و اگر با يک قاشق مرباخوري عسل مصرف شود طبيعتي گرم و تر پيدا مي‌کند.

وي مي‌گويد: سفيده تخم‌مرغ داراي طبيعتي سرد و تر است و زرده تخم‌مرغ داراي طبيعتي معتدل تا گرم و تر است ولي خود تخم‌مرغ

خام معتدل است.

وي اضافه مي کند: تخم‌مرغ آب‌پز نيم‌عسلي معتدل تا گرم است و تخم‌مرغ آب‌پز کامل گرم و تر است همچنين نيمرو يا تخم‌مرغ

سرخ‌شده در روغن داراي طبيعتي گرم و خشک است و بي‌ضررترين نوع تخم‌مرغ نيم‌عسلي آن است و از لحظه جوشيدن تخم‌مرغ در

آب 2 دقيقه زمان براي پختن نيم عسلي کافي است.

ماهي تازه داراي طبيعت سرد و تر و ماهي کهنه داراي طبيعت گرم و خشک است

اين محقق طب اسلامي ادامه مي‌دهد: طبع ماهي تازه که تازه از آب گرفته شده، سرد و تر است اما ماهي‌هاي کهنه که چند روز از

صيدشان مي‌گذرد داراي طبيعتي گرم و خشک است و ماهي آب‌پز معتدل، ماهي کباب‌پز معتدل تا گرم و ماهي سرخ‌شده در روغن گرم

و خشک است همچنين سيب‌زميني خام سرد و تر است ولي سيب‌زميني آب‌پز طبيعتي معتدل و سيب‌زميني سرخ کرده طبيعتي گرم

و خشک دارد.

ابوالحبيب مي‌افزايد: طبع نان گندم گرم و خشک است و نوع برشته آن گرم و خشک‌تر است ولي نان خميردار طبيعتي گرم و تر دارد لذا

بدترين نوع نان خوراکي آن است که داغ داغ خورده شود براي اينکه گرمي و خشکي بيش از حد دارد و نوع بدتر آن مصرف قسمت

برشته و سوخته نان است که خشکي آن بيشتر است.

 

 

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots.