ریحانه
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
(حــوزه ریحـــانة النبی س ســــنـنـدج)
بسمه تعالی
به گزارش معاون فرهنگی حوزه علمیه ریحانه النبی (س) به مناسبت فرا رسیدن هفته پژوهش مدرسه علمیه ریحانه النبی (س) نشست پژوهشی با محوریت اعلام برنامه های هفته پژوهشی با حضور خانم فقیه عباسی معاون پژوهش در این حوزه مبارک برگزار گردید .
در این نشست ضمن اطلاع رسانی شعارهای راهبردی سال 90-95 برای تحقق شعار محوری سال 1395 به نام « هر طلبه یک اثر پژوهشی » به تبیین برنامه های هفته پژوهش پرداخت از جمله فضا سازی مدرسه با احادیث در باب تحقیق و پژوهش نصب بنر جهت نوشتن بهترین جمله از بهترین کتابی که خوانده اید برای طلاب و برگزاری نشستپژوهشی تحت عنوان اخلاق پژوهشی برگزاری دوره دانش افزایی و مهارت افزایی پایان نامه نویسی و برگزاری نمایشگاهاز پایان نامه های اولین فارغ التحصیلان حوزه علمیه ریحانه النبی (س) و اهدای جوایزی به برترین های مسابقه کتاب خوانی پرداخت و تهیه ویژه نامههفته پژوهش و توزیع در بین طلاب و اساتید از کارهای در دست اقدام این هقته پژوهش است و همچنین به دلیل مصادف بودن با هفته وحدت فرا خوان مقاله نویسی با موضوع تقریب مذاهب و ارسال به مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور تعیین شد .
وی در ادامه به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) اشاره کردند که می فرماید : هر که از دنیا برود و میراثش دفتر ها و دوات ها باشد بهشت ارزانی اش باد . ارشاد القلوب ص 176
هفته پژوهش را بر شما طلاب گرامی تبریک عرض می کنم در هفته پژوهش قرار دادیم « هر طلبه یک اثر پژوهشی از طرف معاونت پژوهشی حوزه های علمیه خواهران به عنوان شعار محوری این هفته اعلام گردیده است .
پژوهش در هر موضوع به هر شکل و در هر سطحی که انجام شود تلاشی منسجم و نظامند در جهت توسعه دانش موجود درباره موضوع هایی است که با آنها سرو کار داریم پژوهش فعالیتی منسجم برای رسیدن به شناختی روشنتر از مفاهیم پیرامکون ماست در مجموع پژوهش راهی برای گسترش مرز های دانش است پژوهشگر فردی است که با استفاده از روش های علمی در صدد رسیدن به شناختی تازه از مسائل و مفاهیم مختلف است به کسی پژوهشگر می گویند که با نگاهی نقادانه و موشکافانه به پیرامون خود می نگرد و برای رفع مشکلات جامعه و اراوه بهترین راهکارها عملی اطلاعات موثقی را در اختیار متولیان امور قرار می دهند اهمیت و ضرورت پژوهش در این است که بدون انجام آن امور آموزشی نیز از پویایی و نشاط لازم برخوردار نخواهد بود هر چه که به عنوان پیشرفت علم در اعصار مختلف تاریخ می شناسیم حاصل تلاش افرادی است که در کار خود و رویکردی پژوهشی داشته اند و ذهن پرسشگرشان همواره محرکی برای فعالیت های پژوهشی آنانبوده است شما طلاب گرامی می توانید هر کدام به عنوان یک پژوهشگر فعال در عرصه جامعه نقش آفرینی کنید و می توانید با فداکاری سرمایه عمر خود را صرف دانایی خویش و بشریت کرده و دیگران را در کوره راههای زندگی راهنمایی کنید پژوهش هزینه کردن نیست بلکه سرمایه ای است که ماندگار است طبق حدیث پیامبر (ص) که در ابتدای بحثم گفتم که انسانی که از دنیا می رود اگر چیزی که از او به جا می ماند نوشته هایش باشد قطعا بهشت ارزانی او می شود پیامبر سخنانش بر اساس حکمت و یقین بود کسی در آن شکی ندارد مشکلاتی که در بحث پژوهش این است که در امر پژوهش در حوزه ها زیاد بها داده نمی شود مخصوصا با تاکیداتی که مقام معظم رهبری نسبت به ورود حوزویان و در دست گرفتن کر سی ها می کنند پس به اهمیت آن و البته عملی نشدن آن طبق نظر معظم له پی می بریم .
باید اساتید برجسته ای در همه حوزه های علمیه کشور باشد که لایه های عمیق علم و پژوهش را به طلاب نشان دهد و سطح کار علمی او را پخته تر و عمیق تر و کاملتر کند . و کارش را جهت دهد . تا بنا بر نیاز علمی روز قدم بردارد اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که برای بهبود یک تحقیق خوب انگیزه خیلی مهم است انگیزه در زندگی انسان اهمیت بسیاری دارد انسان بدون انگیزه حرکت نمی کند و در مسیر زندگی دچار تردید خواهد شد فضیل بن یسار از امام صادق (ع) روایت می کند که فرمود :« ما ضعف بدن عما قدیت علیه النیه » وقتی نیت (انگیزه )قوی باشد جسم نا توان نخواهد شد یکی از چیزهای لازم برای طلاب حوزه های علمیه انگیزه است البته کسانی که با شناخت وارد حوزه می شوند و در این قلمرو گام می نهند انگیزه قوی و بالا دارند و این انگیزه را به خاطر جواب دادن به نیاز های اصلی و اساسی و امور عینی مردم بالا ببرد .
در جهت تحقق شعار امسال هر طلبه یک اثر پژوهشی تلاشمان این باشد که انگیزه نوشتن و تحقیق در بین طلاب چند برابر شود و شاهد آثار برتر پژوهشی از حوزه های علمیه خواهران باشیم
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ریحانه در 1395/09/21 ساعت 12:06:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |